Skip to main content

Werkgroep Archeologie

De werkgroep onderzoekt de geschiedenis van de bestaande archeologische monumenten in Stede Broec, is initiatiefnemer voor het doen van archeologisch onderzoek op de hiervoor interessante plaatsen en het publiceren over de resultaten van deze onderzoeken. Verder initieert de groep ook de nodige acties om de bestaande archeologische monumenten te behouden en in goede staat te houden en meer bekend te maken bij de bevolking.

Doelstelling

De werkgroep Archeologie zet zich in voor de archeologie binnen de gemeente Stedebroec in de breedste zin van het woord. Doelstellingen zijn het documenteren, bestuderen en veiligstellen van archeologische sporen en vondsten bij bijvoorbeeld graafwerkzaamheden en het in kaart brengen van losse vondsten. Ook het monitoren van archeologische monumenten zijn een onderdeel van de werkzaamheden. Verder zal de werkgroep de archeologie van Stedebroec voor een breed publiek onder de aandacht brengen, advies uitbrengen en daar waar nodig gemeente en burgers bijstaan op archeologisch vlak.

Contactpersoon

Als U een vraag of opmerking heeft over deze werkgroep, kan U de contactpersoon een mail sturen.

Frank Pennekamp - Duiker 16, 1613 AJ  Grootebroek 0228-513131 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.