Skip to main content

Werkgroep foto's bewerken

Als U een vraag of opmerking heeft over deze werkgroep, kan u de contactpersoon een mail sturen.

Ko Smit
Indrustrieweg 20
1613 KV  Grootebroek
06-13652393

Werkgroep rondleidingen en lezingen/educatie

Afhankelijk van de aanvraag is er een andere contactpersoon:

  • De bekende rondleidingen voor een middagvullend programma, zoals tijdens onze open ochtenden op de eerste zaterdag van de maand zijn op aanvraag beschikbaar voor groepen (tegen een vergoeding van € 5,00 p.p. met een minimum van 50 euro). Bij deze gelegenheid zijn enkele vrijwilligers betrokken, zoals: Jan Ettes (woonhuis met stijlkamers), Evert Visser (museumschuur met tuindersspul), Frank Pennekamp (oudheidskamer – bovenverdieping schuur), Riekele Zwagerman (historische tuin), Truus Kaagman (gastvrouw/catering)\
  • Rondleidingen zijn ook mogelijk door de dorpen van Stede Broec – langs de borden met historische plekken: Evert Visser is daarvoor beschikbaar. (tegen geringe vergoeding)
  • Voor Rondleidingen al of niet in combinatie met varen en Overhaal: Frans Cornelisz voor de haven/Overhaal, Wim Kersten voor de verhalen met geschiedenis tijdens het varen en de rondgang langs de haven/Kolk. (tegen geringe vergoeding)
  • Voor lezingen en powerpoint presentaties t.b.v. groepen, tehuizen, scholen, etc. Educatie m.b.t. (polder)geschiedenis, Middenstand en Historie algemeen van Stede Broec: Wim Kersten, Op het gebied van Archeologie: Frank Pennekamp. (gratis of gift voor de verenging)

Voor afspraken en mogelijkheden m.b.t. Rondleidingen en educatie:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilligers

Werkgroepen en Vrijwilligers

Historische Vereniging Oud Stede Broec heeft een aantal werkgroepen elk met hun eigen specialisatie. Dit zijn: Archeologie, Archief, Bomen, Foto en Film, Foto's bewerken, Genealogie, Jaarboek, Land en Pad, Monumenten, Tentoonstellingen en vergaderingen en Rondleiding, lezing en educatie. 
Via het menu>organisatie leest u meer over de groepen.

Voor al deze werkgroepen zoeken we vrijwilligers. Vindt u het leuk om actief bezig te zijn voor onze vereniging, dan kunt zich opgeven bij de secretaris van onze vereniging.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer …Vrijwilligers

Werkgroep Foto en Film

De werkgroep verzamelt, archiveert en inventariseert foto's en films waarmee de geschiedenis van Stede Broec in de meest brede zin wordt vastgelegd.

Contact

Als U een vraag of opmerking heeft over deze werkgroep, kan U de contactpersonen een mail sturen.

Piet Dinkla

Rien Broersen

Werkgroep Tentoonstellingen en Vergaderingen

De werkgroep organiseert activiteiten, zoals ledenvergaderingen, lezingen, fototentoonstellingen, filmvertoningen, publieksgerichte presentaties etc. in diverse accommodaties binnen Stede Broec, die speciaal bedoeld zijn voor leden en belangstellenden. De werkgroep draagt ook zorg voor afspraken op de locatie, waar de activiteit gaat plaatsvinden en treedt op als gastvrouw/-heer namens de vereniging.

Contactpersonen

Als U een vraag of opmerking heeft over deze werkgroep, kan U de contactpersoon een mail sturen.

Contactpersoon vergaderingen:
Tine Eggers
De Roos 9,
1611 KD Bovenkarspel
tel. 0228 – 513213
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon tentoonstellingen:
Rien Broersen
Noordervoert 10
1616PC Hoogkarspel
tel. 0228 – 563329
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.