Skip to main content

Wip eens langs bij ons verenigingshuis

2016 11 12 Stede Broec Zesstedenweg 227 73

Het onderkomen van HV Oud Stede Broec is een authentieke tuinderswoning die door leden van de vereniging helemaal is teruggebracht in de stijl van honderd jaar geleden. Elke eerste zaterdag van de maand is er gelegenheid om de woning en de museumschuur te bezichtigen.

Wat is er te zien?

2016 11 12 Stede Broec Zesstedenweg 227

Het hele erf is voor het publiek opengesteld. U kunt rondkijken, uitleg vragen over de renovatie van het woonhuis of het archief bekijken. Ook kunt u documentatie of oude spullen bezorgen. Koffie en thee staat klaar en er is altijd iemand van de vereniging aanwezig om toelichting te geven. Natuurlijk is het ook mogelijk voor niet-leden om zich dan aan te melden als lid, een jaarboek te kopen of foto's te bestellen.

Museumschuur

Ook de schuur met oud tuindersgereedschap (benedenverdieping) en de oudheidskamer met archeologische vondsten (bovenverdieping) kunnen bezocht worden. Tijdens de voorjaars- en zomermaanden kunt u ook de historische tuin bekijken achter het huis, waar "vergeten" groenten groeien.

Vanaf zaterdag 7 januari 2017

Openstelling is elke eerste zaterdag van de maand, telkens van 10.00 tot 12.00 uur. Groepen tot 15 personen kunnen ook buiten deze tijden om een afspraak maken. Omdat wij geen subsidie krijgen, vragen we wel een kleine vergoeding voor de verenigingskas. Neem hierover contact op met onze secretaris.

2016 11 12 Stede Broec Zesstedenweg 227 58