Skip to main content

Jubileumtentoonstelling 'Grote Gezinnen'

Kalender
82
Datum
24.08.2017 - 03.09.2017
Auteur
Rob Beemster

Beschrijving

HV Oud Stede Broec bestaat 25 jaar. Dat vieren we met een dubbelgrote jubileumexpositie. In de centrale hal en door heel het Streekhof heen, presenteren we 10 dagen lang een expositie rond het thema 'families'. Vanwege het enorme aanbod aan foto's (in totaal zeshonderd, bij elkaar verzameld door Klaas Neuve)l, knippen we de expo op in twee delen: de eerste expo van 24 aug. t/m 28 aug, en na een wisseling op woensdag de tweede expo die loopt van 29 aug. t/m 3 sept.

Openingshandeling
De jubileumexpositie zal worden geopend op 24 augustus om half 2 door Ronald Wortelboer, de nieuwe burgemeester van Stede Broec. Het Broekerhaven Smartlappenkoor is uitgenodigd voor de muzikale omlijsting. Bij deze gelegenheid zijn de bestuursleden van het eerste uur van de vereniging genodigd. Daarnaast is iedereen van harte welkom om dit feestje met Oud Stede Broec mee te vieren en alvast een eerste indruk te krijgen van deze jubileumexpositie.

Kwartierstaten van families
"Van wie ben je d’r ientje", is een veel gehoorde vraag in de dorpen van Stede Broec. Veel Westfriese families hebben immers dezelfde achternaam. Dat wil niet altijd zeggen dat ze familie zijn, al hebben ze misschien wel een gemeenschappelijke stamvader. Evert Grooteman van de werkgroep Genealogie van Oud Stede Broec zoekt dat graag voor u uit. Tegen een kleine financiële vergoeding voor de vereniging, maakt hij een zogeheten kwartierstaat waarop is te zien wie je ouders en wederzijdse voorouders zijn, inclusief data en plaatsen van geboorte, huwelijk en overlijden. Een dergelijk overzicht kan teruggaan tot vijf generaties of meer.

Oud Stede Broec permanent vertegenwoordigd
Gedurende de expositie zijn vertegenwoordigers van Oud Stede Broec aanwezig om informatie te geven. Bij hen kunt u ook terecht voor een afdruk van een familiefoto of het bestellen van een kwartierstaat. En natuurlijk kunt u zich inschrijven als lid van HV Oud Stede Broec. Wie tijdens deze week lid wordt (slechts € 20,00), krijgt het Jaarboek 2016 meteen mee.