Skip to main content

Persbericht

persbericht
Publieksdag archeologische opgravingen

Wil jij ook getuige zijn van een opgraving en weten hoe een archeoloog te werk gaat? Kom dan op 29 november a.s. naar de Voetakkers te Lutjebroek en stel al je vragen. Provincie Noord-Holland organiseert hier een publieksdag archeologische opgravingen.

Praktische informatie
Locatie: Voetakkers, te Lutjebroek (nabij bocht De Hout, zie bijgevoegde afbeelding)
Tijd: 10.00 – 16.00 uur. Let op: laatste rondleiding start 15.30 uur!


Kleding: De archeologische vindplaatsen zijn niet overdekt en het terrein is mogelijk modderig en wat moeilijker te bewandelen. Hou daarom rekening met het weer en met de mogelijkheid dat kleding vies kan worden.
Parkeren: Zeer beperkt. Aanrader: Kom op de fiets!
Overig: Warme drank en versnapering aanwezig

Archeologie N23 Westfrisiaweg
De komende jaren realiseert de provincie de N23 Westfrisiaweg, een dwarsverbinding tussen Heerhugowaard en Enkhuizen. Voorafgaand aan de realisatie hiervan is archeologisch onderzoek nodig, zodat geen belangrijk materiaal verloren gaat.
De publieksdag wordt mede mogelijk gemaakt door Huis van Hilde, archeologiecentrum Noord-Holland (www.huisvanhilde.nl).

Achtergrond N23 Westfrisiaweg
De provincie Noord-Holland realiseert de N23 Westfrisiaweg in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Schermer, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het georganiseerd bedrijfsleven en het ministerie van I&M. De weg verbetert de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economie en werkgelegenheid. Meer weten? Kijk dan op www.n23westfrisiaweg.

voetakkers plattegrond