Skip to main content

Fototentoonstelling 'grote gezinnen' in winkelcentrum Streekhof

Op veler verzoek gaat de fototentoonstelling 'Grote Gezinnen' in de herhaling. Eerder was de expositie te zien in 2017 toen Hv Oud Stede Broec het 25-jarig bestaan vierde. Indertijd was de tentoonstelling een groot succes. Een praktisch probleem voor veel mensen was echter dat het  toen in de vakantietijd viel. Voor iedereen die toen niet in de gelegenheid was om te komen kijken, is er dit voorjaar alsnog de kans.

De inwoners van Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek kwamen grotendeels uit katholieke gezinnen. Vaak waren dit grote gezinnen; tien of meer kinderen was geen uitzondering. Op de fototentoonstelling 'Grote Gezinnen' zijn 464 panelen met foto’s van dergelijke kinderrijke gezinnen te zien, met uit Bovenkarspel 116, uit Grootebroek 208 en uit Lutjebroek 140 gezinnen in totaal. Met familienamen als Appelman, Broersen, Dekker, Neuvel, Dudink, Jonkman, Boon en De Wit is er grote kans dat er familieleden van u tussen zitten.

Uiteraard kunt u ook dit jaar weer boeken kopen, zoals onze jaarboeken, het oorlogsboek en het boek over de middenstand. Vanaf half tien tot vijf uur zitten vrijwilligers aan tafel met informatie over de vereniging.

Fotobijschrift: Het kinderrijke gezin Nic Dudink en Vera Weel uit Bovenkarspel. Vl.n.r.: Pe, Kees, Ko, Aad, Sjaak, Vera, Riet, Tiny, Gré, Jan. Midden: Evelyn, Elly, Willy, Mart, Theo. Voor: Moe, Trudy, pa, Agnes.