• Home

Het verhaal achter de glas in loodramen uit de Willibrordusschool

Bezoekers van de expositie tijdens Open Monumentendag in de Joh. de Doperkerk hebben ze al kunnen zien: de vijf glas in loodwerken van Karel Trautwein. Ze zijn ooit uit een afvalcontainer gered bij de sloop van de Willibrordusschool door Fred Kroezen.

Lees meer

Wapen Stede Broec terug op banpaal tussen Westwoud en Hoogkarspel

De oplettende passant die onlangs de banpaal op de grens Westwoud/Hoogkarpsel is gepasseerd, heeft het met eigen ogen kunnen zien: het wapenschild tussen de poten van de stenen leeuw ziet er heel anders uit. De gemeente Drechterland heeft na een schriftelijke oproep van Historische Vereniging Oud Stede Broec en na overleg met Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud (SHHW) besloten om de banpaal te voorzien van het juiste wapen.

Lees meer

Waterdag zorgt voor ouderwetse drukte rond de Kolk

Het was weer een ouderwets gezellige drukte op en rond de Kolk, tijdens de waterdag op 6 augustus. Historische Vereniging Oud Stede Broec was aanwezig met een expositie van historische foto's rond het thema 'Pampus en De Overhaal'. Bovendien waren onze vrijwilligers de hele dag in touw om talrijke schuiten en bootjes gratis (!) over te zetten, vanuit de polder in de Kolk en weer terug. Een sfeerimpressie in beeld.

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social