• Home

Herstel kademuren Kolk van start

Onder deskundige leiding van wethouder Ton Schuitemaker is dinsdag 21 februari een begin gemaakt met het herstel van de kademuren in de Kolk. De verwachting is dat de werkzaamheden in april kunnen worden afgerond, zodat de binnenhaven er weer piekfijn bij ligt als we in het voorjaar de bediening van de Overhaal hervatten.

Lees meer

Stolpenkenner Joop van Diepen op jaarvergadering

Als bestuurslid van de boerderijenstichting Noord-Holland - ook wel Vrienden van de Stolp genoemd - weet Joop van Diepen  als geen ander een boeiend verhaal te te vertellen over Westfriese boerderijen. Op 21 april kunt u erbij zijn als hij tijdens onze jaarvergadering een presentatie geeft over Westfriese boerderijen en waarschijnlijk ook iets over een andere liefhebberij van hem: het Westfriese dialect.

Lees meer

Help ons mee met het opzetten van onze beeldbank

Ben je geïnteresseerd in de historie van Stede Broec, vind je het leuk om met oud beeldmateriaal te werken en ben je ook nog redelijk handig met laptop of pc? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social