• Home

Grote belangstelling foto-expo 'Stede Broec Toen en Nu'

Wat een mensen! We hebben het helaas niet geteld, maar er moeten zeker meer dan duizend bezoekers zijn langs geweest, tweede Pinksterdag voor onze foto-expositie 'Stede Broec Toen en Nu' in het gemeentehuis. Het idee om dorpsgezichten van vroeger te vergelijken met foto's van hoe het er nu uit ziet, viel duidelijk in de smaak. Een mooi compliment voor onze vrijwilligers Rien Broersen en Klaas Neuvel, die een prachtig foto-overzicht met heel veel wetenswaardige informatie hebben weten samen te stellen.

Lees meer

Oud Stede Broec onderscheidt drie personen met erelidmaatschap

Tijdens de jaarvergadering van vrijdag 21 april werd het erelidmaatschap geIntroduceerd. Deze titel kan in het vervolg worden toegekend aan personen die zich op zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de historische vereniging. Nog dezelfde avond werden Cor Kok (foto), Sjaak Ruitenberg en Jan Windt als erelid benoemd en kregen ze  de bijbehorende oorkonde uitgereikt.

Lees meer

Archeologisch onderzoek oude kademuur van de Kolk

Tijdens werkzaamheden aan de Kolk in Broekerhaven werden de resten van een oudere kademuur gevonden. Omdat het idee bestaat om een deel van deze oude muur permanent zichtbaar te houden, heeft Archeologie West-Friesland de kademuren onderzocht. Wat kwam er zoal uit de grond tevoorschijn?

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social