• Home

Omgeving van de Kolk moet beschermd dorpsgezicht worden

Nu de camping van Broekerhaven in handen is gekomen van projectontwikkelaars, ligt de dreiging van grootschalige gebiedsontwikkeling op de loer. HV Oud Stede Broec wil voorkomen dat het historisch aanzien van de Kolk en omgeving verloren gaat en dringt er daarom op aan om het hele gebied de status te geven van beschermd dorpsaanzicht. In een uitvoerig stuk dat is verstuurd aan het college van B&W, zet onze voorzitter Wim Kersten zijn argumenten uiteen.

Lees meer

Website HV Oud Stede Broec uitgebreid met digitale beeldbank

Met heel veel trots maken we bekend dat na maanden werk vandaag onze digitale beeldbank is live gegaan! Daarmee is het nu mogelijk om historische foto's van Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek te zoeken (èn vinden!) op onze website. De beeldbank is te raadplegen via het navigatiemenu onder het tabje Beeld/archief, of via deze directe link.

Lees meer

Grote belangstelling foto-expo 'Stede Broec Toen en Nu'

Wat een mensen! We hebben het helaas niet geteld, maar er moeten zeker meer dan duizend bezoekers zijn langs geweest, tweede Pinksterdag voor onze foto-expositie 'Stede Broec Toen en Nu' in het gemeentehuis. Het idee om dorpsgezichten van vroeger te vergelijken met foto's van hoe het er nu uit ziet, viel duidelijk in de smaak. Een mooi compliment voor onze vrijwilligers Rien Broersen en Klaas Neuvel, die een prachtig foto-overzicht met heel veel wetenswaardige informatie hebben weten samen te stellen.

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social