• Home

Archeologische vondsten terrein 'De Gekroonde Zwaan'

Bij opgravingen aan de Zesstedenweg 203 te Grootebroek zijn archeologische resten aangetroffen van het leven in de afgelopen acht eeuwen tussen kerk en het stadhuis. Resten van de eerste ontginning in de middeleeuwen, het opwerpen van een binnenkade en het bouwen van een huisterp voor een houten huis en het vrolijke leven rond een oude dorpskroeg zijn teruggevonden. Op deze plek stond tot in de 20ste eeuw de bekende herberg De Gekroonde Zwaan.

fShare
1

Lees meer

Kustrally 2016 zorgt voor bedrijvigheid bij De Overhaal

De vrijwilligers die namens HV Oud Stede Broec dagelijks De Overhaal bedienen, mochten op zaterdag 4 juni flink aan de slag. In de vroege middag arriveerde een bijzonder gezelschap, te weten de circa honderd deelnemers van de Kustrally (een initiatief van de Rotary Club Heiloo) die dit jaar voor de zesde keer werd georganiseerd. Zo'n vijftig antieke, veelal zeldzame automobielen en motorfietsen maakten een tussenstop in Broekerhaven voor een demonstratie van de (eveneens) antieke Overhaal.

fShare
2

Lees meer

Foto-expositie 'Optochten en processies'

Op tweede Pinksterdag organiseren we weer onze jaarlijkse foto-expositie in de hal van het gemeentehuis. Deze keer is het thema ‘optochten en processies’. De expositie omvat zo'n 80 foto's en bestrijkt de hele 20e eeuw. Onder meer het verenigingsleven komt ruimschoots aan bod, maar ook bevrijdingsoptochten, wandeltochten, processies en – natuurlijk – de schuitentocht.

fShare
0

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel

Telefoon - Email

Social